Ιστορικό

Home » Ιστορικό

ALTERA PARS

new

Ο Πολυχώρος Τέχνης “Altera Pars” ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κοινό, τον Δεκέμβριο του 2002, με εναρκτήριο έργο το “HANDBAG” του Μαρκ Ρειβενχιλλ, ενώ ακολουθούν πλείστες παραγωγές που καθιερώνουν το θέατρο “Altera Pars” στη συνείδηση του κοινού αλλά και των κριτικών. Από νωρίς διαμορφώνεται το προφίλ του Θεάτρου “Altera Pars”, που προσδιορίζεται κυρίως από τις επιλογές ρεπερτορίου και την αισθητική του . Σκοπός της ομάδας είναι να φωτιστεί η «άλλη πλευρά» ιδεών, εικόνων, γεγονότων, συναισθημάτων. Οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις μας, μας οδήγησαν σε επιλογές έργων – δρώμενων που περικλείουν τις ιδέες και τα οράματα μας.  Ενδιαφερόμαστε για κείμενα που έχουν να κάνουν με θέματα παγκόσμια, που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν ανθρώπινα συναισθήματα ξεχασμένα, αγνοημένα ίσως από τη σύγχρονη κοινωνία. Ο αυτοσεβασμός του καλλιτέχνη και ο σεβασμός προς το κοινό είναι το εφαλτήριο για την πραγματοποίηση των στόχων μας. Γι’ αυτό και επιμένουμε ΄΄εμμονικά΄΄στην ποιότητα της παραγωγής και του καλλιτεχνικού αποτελέσματος. Εστιάζουμε στο κοινωνικο-πολιτικό θέατρο και θέτουμε προβληματισμούς. Στο θέατρο “Altera Pars” παρουσιάζονται κυρίως σύγχρονα, άπαιχτα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, αλλά και κλασικά κείμενα, που αντιμετωπίζονται με σύγχρονη οπτική ώστε να αφορούν τον σημερινό απαιτητικό θεατή, πάντα όμως με τον σεβασμό προς το κείμενο.

Στον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής χώρο μας, έχουν πραγματοποιηθεί εκτός των θεατρικών παραστάσεων της ομάδας μας, συμπαραγωγές με άλλα θεατρικά σχήματα, φεστιβάλ καλλιτεχνών, σεμινάρια δραματικής τέχνης, εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συνεργασίες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Παράλληλα έχουν φιλοξενηθεί παραγωγές από το εξωτερικό, χορευτικές και παιδικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και ποικίλα εικαστικά δρώμενα, με σκοπό την ανταλλαγή προτάσεων και καλλιτεχνικών αναζητήσεων. Με αυτόν τον τρόπο το “Altera Pars” λειτουργεί σαν ένας μικρός πολυχώρος όπου εκτός από συνεργασίες με καταξιωμένους και νέους δημιουργούς, επιδιώκει παράλληλα να παρουσιάζει παραστάσεις στην ελληνική περιφέρεια, επικοινωνώντας μ’ ένα όσο το δυνατό ευρύτερο κοινό, που δεν έχει άμεση πρόσβαση στα πολιτιστικά δρώμενα των μεγάλων αστικών κέντρων.

Έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες και με δημιουργικές σκέψεις για το μέλλον, συνεχίζουμε. Παίρνουμε θέση σε ό,τι συμβαίνει γύρω μαςγιατί πιστεύουμε πως έχουμε να πούμε κάτι ουσιαστικό. Εκφραζόμαστε με άξονα την τέχνη, που παραμένει μορφή ψυχαγωγίας, αλλά και αντίστασης σε δύσκολους καιρούς…