Ο χώρος μας

Home » Ο χώρος μας

ALTERA PARS

 

 

Θα μας βρείτε στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, στον Κεραμεικό.

Ο Πολυχώρος Τέχνης Altera Pars, αποτελεί έναν ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής βιομηχανικό χώρο στην καρδιά του Κεραμεικού. Κατά τη διαμόρφωση του χώρου θελήσαμε να διατηρήσουμε και να ανδείξουμε τα ίχνη της παλαιάς του χρήσης ως βαφείου αυτοκινήτων κι έτσι η παρουσία του βιομηχανικού στοιχείου παρέμεινε κυρίαρχη στην αισθητική και αρχιτοκτονική του χώρου. Το θέατρο Altera Parς σήμερα είναι ένα ευρύχωρο, σύγχρονο, λειτουργικό θέατρο ιδιαίτερης όμορφιάς με πολυεπίπεδη, πολυμορφική σκηνή σκηνή, ζεστό και καλαίσθητο μπαρ, μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, άνετα καμαρίνια που δύνανται να φιλοξενήσουν πολυμελείς θιάσους, ενώ είναι προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, υπερήλικες και γενικώς άτομα με κινητικά προβλήματα διαθέτοντας: ράμπα πεζοδρομίου, ξεχωριστή είσοδο στην πλατεία με ράμπα και πλήρως λειτoυργίκη τουαλέτα ΑμΕΑ.

Στον πολυχώρο τέχνης Altera Pars, πέραν των παραγωγών της ομάδας, έχει φιλοξενηθεί πληθώρα  ανεξάρτητων θεατρικών και χορευτικών παραγωγών, (πχ 4ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων), μουσικά σχήματα και εκδηλώσεις, εικαστικά (εκθέσεις ζωγραφικής/φωτογραφίας,) φεστιβάλ νέων δημιουργών, και συνεργασίες με ομάδες από το εξωτερικό, όπως και με σχολές όπως: Α.Σ.Κ.Τ- ΒΑΚΑΛΟ – ΑΣΟΕ κλπ, καθώς και συμπαραγωγές με άλλα θεατρικά σχήματα.

 

Ο χώρος Altera Pars διαθέτει:

1. Σκηνή σε δύο επίπεδα: Πολυτοπική με συνολικό εμβαδόν 160 τμ (μέγεθος κεντρικής σκηνής 13μ.πλάτος και 8,5μ. βάθος και στο δεύτερο επίπεδο, σκηνή 6μ. πλάτος και 3μ. βάθος)

2. Τεχνικό εξοπλισμό: (κονσόλα ήχου / φώτων), 100 περίπου προβολείς, DVD, PROJECTOR, δύο CD players.

3. Χωρητικότητα: 146 ατόμων σε σταθερές θέσεις (πολυθρόνες) που μπορούν να αναπτυχθούν σε 200

4. Δύο καμαρίνια με τουαλέτες, κοινόχρηστους χώρους για τους συντελεστές

5. Ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο

6. 4 τουαλέτες για το κοινό

7. Φουαγιέ 80 τμ

8. Χώρος κυλικείου 100τμ

Ο πολυχώρος Altera Pars μπορεί να διατεθεί και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο- μέσα Σεπτέμβρη) χωρίς περιορισμό ωραρίου (κατόπιν συνεννόησης), για πρόβες ή για παραστάσεις.

 Eίπαν για εμάς: 

″Το ALTERA PARS αποπνέει ζεστασιά, γνώση, μεράκι και σεβασμό για την τέχνη και τον θεατή. Ο θεατής αυτά τα εισπράττει από την είσοδο κιόλας, το όμορφα διακοσμημένο φουαγιέ με το δωρικό μπαρ, τα παλιά αλλά αναπαυτικά καθίσματα της σάλας με την απρόσκοπτη θέα, μέχρι τις πεντακάθαρες τουαλέτες· από την ευγένεια και το χαμόγελο του προσωπικού και την προσωπική φροντίδα των ιδρυτών του (κάποια στιγμή είδαμε την κα Χειμώνα να επιμελείται η ίδια την «τάξη» στο μπαρ). Παντελής η απουσία της υπερβολής και της διάθεσης για (αυτο)προβολή, αντίθετα, χαμηλοί τόνοι και η αίσθηση της σιγουριάς αυτού που προσφέρει τόσο όσο χρειάζεται (για να απολαύσεις την τέχνη), που αγαπάει τη «δουλειά» του και ξέρει να την κάνει καλά.″ Οικοδόμος, Οικοδόμος blogspot.gr
″Tο «Altera Pars» -«Η Άλλη Πλευρά»- είναι ένα απ’ τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα θέατρα της Αθήνας. Η γειτονιά του, ο πολυσύχναστος Κεραμεικός, ζωντανεύει τα τελευταία χρόνια από εστίες πολιτισμού, όπως αυτό. Τα σκούρα γκρίζα χρώματα της εισόδου διακόπτονται ευχάριστα από ένα ομοίωμα δέντρου, μικρά κάδρα, ένα φωτισμένο κοστούμι που σε υποδέχεται στο κεφαλόσκαλο του 1ου ορόφου. Εκεί όπου βρίσκεται το μπαρ και το φουαγιέ του θεάτρου, που, σαν σε εξώστη και βεράντα, σού επιτρέπει ν’ απλώσεις το βλέμμα στη σκηνή. Ένα επίπεδο πιο κάτω, ο κενός χώρος της, τα σκηνικά και βοηθήματα της παράστασης περιμένουν ήσυχα. Να τα σεργιανίσεις με το βλέμμα, να εξοικειωθείς μαζί τους, να τ’ αποκωδικοποιήσεις αργότερα.″ Λουκία Σουγιά, Θέατρο.gr
″Η θεατρολόγος-ηθοποιός-φιλόλογος-δασκάλα Θεάτρου και Ήθους Μίνα Χειμώνα και ο ευρηματικός σκηνοθέτης κι ανήσυχος Άνθρωπος του Θεάτρου Πέτρος-Pietro Νάκος δημιούργησαν με οξυδέρκεια τον ατμοσφαιρικό χώρο Altera Pars είκοσι χρόνια πριν σε μια περιοχή που έμελλε να γίνει πολύ αργότερα θεατρογειτονιά που απειλεί να υποσκελίσει τις εντός του αστικού κέντρου υπάρχουσες πολιτιστικές δομές. Με γνώμονα τη νεανική-πρωτοπορειακή-ρηξικέλευθη «ροκ» (θα έλεγα) ματιά πάνω στα πράγματα, γρήγορα γίνανε πόλος έλξης νέων δημιουργικών δυνάμεων στον χώρο του θεάτρου αφού ο διαπολιτισμικός, πολυσυλλεκτικός, πειραματικός και πρωτοπορειακός χαρακτήρας του όλου εγχειρήματος απέδειξαν μέσα στο Χρόνο τις γερές βάσεις πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε, ρίζωσε και στέριωσε αυτός ο απολύτως σύγχρονος οργανισμός, που παρέχει εκπαιδευτική λειτουργικότητα στην πράξη σε νέους καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων,...″ Κωνσταντίνος Μπούρας, Γράφειν.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ :