Άμλετ 2018-2019

Άμλετ 2018-2019

του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ο Τάσος Ιορδανίδης και οι συνεργάτες του θα βρίσκονται στην σκηνή του θεάτρου Αltera Pars για τη νέα θεατρική σεζόν. Η περίοδος αυτή θα ξεκινήσει με τον «Άμλετ» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τον Άμλετ που πέρυσι αγάπησε το κοινό και κέρδισε την κριτική.

Το πρώτο μας ραντεβού 15 Σεπτεμβρίου.

Δέκα ηθοποιοί ζωντανεύουν στην σκηνή το μεγάλο σαιξπηρικό δράμα συγκινούν και συναρπάζουν …

Μετά από 158 παραστάσεις στην σκηνή του θεάτρου Άνεσις, το κορυφαίο έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, ο αριστουργηματικός Άμλετ του Ο. Σαίξπηρ, επιστρέφει στην σκηνή του «μαγικού» Altera Pars στο Γκάζι από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2018 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου), ανανεωμένος, με καινούργια προσέγγιση.

Ο βραβευμένος και από το ελληνικό κοινό Λεβάν Τσουλάτζε, καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili Theatre της Γεωργίας, θα μας μεταφέρει και αυτό το θεατρικό χειμώνα στο σαιξπηρικό βασίλειο της Δανίας.

Οι βραβευμένοι Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέμη Ζούνη, Ιωάννα Παππά και Θοδωρής Κατσαφάδος συνθέτουν το βασικό κορμό των πρωταγωνιστών.

Τα πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παράστασης είναι η δωρική μετάφραση του Δημοσθένη Παπαδόπουλου και η ευρηματική διασκευή-σκηνοθεσία του Τσουλάτζε που μεταφέρει τους ήρωες και τα πάθη αυτών στο σήμερα,φέρνοντας την κλασική και διαχρονική αξία του σαιξπηρικού αριστουργήματος σε άμεση επαφή και ταύτιση με το σύγχρονο θεατή.

Η υπόθεση

Ο Βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη Βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος αφού πρώτα παντρευτεί τη χήρα Βασίλισσα, Γερτρούδη. Ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, δυσαρεστημένος από το θάνατο του πατέρα του αλλά και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας του με το θείο του, «βλέπει» το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά και αποζητά δικαίωση για το νεκρό.

Διανομή: Τάσος Ιορδανίδης: Άμλετ, Άρης Λεμπεσόπουλος: Κλαύδιος, Λήδα Ματσάγγου: Γερτρούδη, Ιωάννα Παππά: Οφηλία, Δημήτρης Σαμόλης: Λαέρτης, Δημήτρης Διακοσάββας: Ρόζενγκρατς, Αντώνης Αντωνάκος: Γκίλντενστερν, Θοδωρής Κανδηλιώτης: Φάντασμα //ηθοποιός, Ιάσονας Παπαματθαίου: Οράτιος και Θοδωρής Κατσαφάδος: Πολώνιος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Τετάρτη: 20.00, Πέμπτη: 20.30, Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 20.00

Διάρκεια παράστασης:

130 λεπτά (με το διάλειμμα)

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της παράστασης Άμλετ στο facebook : https://www.facebook.com/hamlet2year/

Trailer παράστασης:

Κριτική

Tάσος Ιορδανίδης «Ο Άμλετ ξεσηκώνει ψυχές,αντιλήψεις και συνειδήσεις» Το «Να ζει κανείς ή να μην ζει;» έγινε πλέον«Τι ζωή κι αυτή;» To έχει δηλώσει ο Τάσος Ιορδανίδης πως είναι πλάσμα ονειροπόλο, όπως άλλωστε όλοι οι ηθοποιοί. Όταν όμως βγαίνει στη σκηνή, πατάει γερά στο σανίδι, επιλέγοντας να «ντυθεί» δύσκολους ρόλους, αγγίζοντας μαγικά τις ψυχές των θεατών που τον αποθεώνουν στο φινάλε.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ταυτότητα Παράστασης: