Επί-σκέψη 2017-2018

Επί-σκέψη 2017-2018

του Τάσου Μπεκιάρη

σε συνεργασία με την ομάδα LOAD της Μάγιας Δημοπούλου

Ο Τάσος Μπεκιάρης επέλεξε φέτος το θέατρο Altera Pars για να ανεβάσει το καινούργιο του έργο Επί-σκέψη, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς. Η παράσταση ανεβαίνει, σε συνεργασία με τη σχολή μπαλέτου της Μάγιας Δημοπούλου – η οποία κλείνει φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας – για λίγες μόνο παραστάσεις, από την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και για κάθε Κυριακή έως 25 Φεβρουαρίου στις 21.30.

Σε αυτή τη χοροθεατρική εκδοχή του έργου, ο σκηνοθέτης-χορογράφος επιχειρεί μία οντολογική προσέγγιση της γνωστής νουβέλας, διατηρώντας τα διαχρονικά της στοιχεία, αλλά δίνοντας παράλληλα το δικό του στίγμα στην ερμηνεία της. Ο κεντρικός ήρωας της παράστασης, όπως ακριβώς και ο ντικενσιανός χαρακτήρας, ζει, κατ’ επιλογήν, σε απόλυτη κοινωνική απομόνωση, μακριά από κάθε ανθρώπινη συναναστροφή, έως ότου μία έντονη μεταφυσική εμπειρία τον τραβήξει βίαια από την ανούσια πραγματικότητά του και τον φέρει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό του. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ήρωα θα περάσουν μπροστά από τα μάτια του και θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη μιας δύσκολης δοκιμασίας, μέσα από την οποία ο ίδιος θα βγει αναγεννημένος.

Η παράσταση αυτή αποτελεί βήμα για την πορεία της LOAD, καθώς για πρώτη φορά επιχειρείται μία βαθύτερη συνένωση των στοιχείων του χοροθεάτρου μέσω ενός πολύμηνου εκπαιδευτικού σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα, με σκοπό να τελειοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να αποδώσουν στο έργο το αναγκαίο πνευματικό του περιεχόμενο.

Πληροφορίες

Παραστάσεις:

Από 14 Ιανουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου για 7 παραστάσεις

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Κυριακή στις 21:30

Διάρκεια παράστασης:

50΄ χωρίς διάλειμμα

Ταυτότητα Παράστασης: