Ο Τζακ και η Φασολιά… στα αγγλικά 2018-2019

Ο Τζακ και η Φασολιά… στα αγγλικά 2018-2019

Από το English Theatre Club

Το English Theatre Club είναι το πρώτο και μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που ανεβάζει έργα στην Αγγλική γλώσσα Φέτος το English Theatre Club, γιορτάζει δέκα πέντε χρόνια και παρουσιάζει στο θέατρο Altera Pars: Το γνωστό Βρετανικό παραμύθι, «Ο Τζακ και η φασολιά», “Jack and the Beanstalk”, που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5- 9 ετών.

Οι ηθοποιοί παίζουν αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα και τα παιδιά που βλέπουν τα έργα, έχουν την ικανοποίηση ότι παρακολούθησαν έργο στα Αγγλικά και το κατάλαβαν, το απόλαυσαν και συμμετείχαν ενεργά στη δράση. Είναι μία σημαντική θεατρική και εκπαιδευτική εμπειρία.

Στα 15 χρόνια παρουσίας του, το English Theatre Club, έχει ανεβάσει παραστάσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας σε σχολεία και σε θεατρικές σκηνές. Είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου. Συμμετέχουν τα παιδιά, οι γονείς και οι καθηγητές γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να ζήσουν μια άλλη εμπειρία, να διασκεδάσουν αλλά και να εκπαιδευτούν στην ξένη γλώσσα μαθαίνοντας μέσα από παραμύθια, αλλά και από το ίδιο το Σαιξπηρικό έργο! Η ιδέα ξεκίνησε από την εκπαιδευτικό Tessa Clark, με σκοπό να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν την αγγλική γλώσσα αλλά και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα της αγγλικής παράδοσης και του θεάτρου.

Jack and the Beanstalk, (Ο Τζακ και η φασολιά)

Στη σκηνή ζωντανεύουν οι ήρωες της ιστορίας σε απλά Αγγλικά, κατανοητά για παιδιά. Σημαντική είναι η διάδραση, “Interactive method”, που κρατάει την προσοχή και το ενδιαφέρον. Παραδοσιακά, Βρετανικά τραγούδια, Nursery rhymes,και χοροί, πλαισιώνουν μια χαριτωμένη παράσταση , που σκοπό έχει να διασκεδάσει το κοινό, αλλά και να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την Αγγλική γλώσσα και κουλτούρα.

Trailer Παράστασης:

Ταυτότητα Παράστασης: