Πλάι στο Νιαγάρα 2019-2020

Πλάι στο Νιαγάρα 2019-2020

του Σταύρου Κανελλίδη

Μετά την περσινή επιτυχημένη σεζόν του θεατρικού έργου του Σταύρου Κανελλίδη «Πλάι στο Νιαγάρα», η εταιρεία παραγωγής «Αίθουσα Καλλιτέχνη» ανεβάζει για δεύτερη σεζόν την παράσταση στο θέατρο ALTERA PARS, από 18/10/2019 και κάθε Παρασκευή 21:30 και Σάββατο στις 18:15 (Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός).

Η παράσταση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της ηθοποιού και βοηθού σκηνοθέτη του περσινού ανεβάσματος του έργου Νίκης Λειβαδάρη*, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το story του σεναρίου των Richard L. Breen και Walter Reisch της ταινίας του 1953 «Νιαγάρας».

«Πλάι στο Νιαγάρα» – ένα ψυχολογικό-αστυνομικό θρίλερ με έντονο άρωμα από τα films noir της δεκαετίας του ’50.

Υπόθεση:

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ένα νεαρό ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη, ο Lee και η Destiny, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στις όχθες του Νιαγάρα προκειμένου να σώσουν το γάμο τους που περνά κρίση. Εκεί γνωρίζουν τον Adam, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου διαμένουν. Σύντομα τα πράγματα και οι σχέσεις μεταξύ τους περιπλέκονται καθώς ο καθένας τους έχει κι από κάτι να κρύψει, σε ένα παιχνίδι για τρεις που μπορεί να έχει μόνο έναν νικητή. Μέσα από αλλεπάλληλες ανατροπές και αποκαλύψεις, διαδέχονται ο ένας τον άλλον στον τιμόνι , διεκδικώντας τη θέση του οδηγού, όμως αγνοώντας μέχρι την τελευταία στιγμή τις κινήσεις των υπολοίπων. Τίποτα και κανείς δεν είναι όπως φαίνεται. Όπως και κανείς δεν έχει αγνές προθέσεις σ’ αυτόν τον άνισο αγώνα επιβολής. Τρεις χαρακτήρες-γρίφοι σε ένα mind game. Ποιος θα είναι τελικά εκείνος που θα πετύχει το σκοπό του; Και τελικά ποιος ήταν ο σκοπός του από την αρχή; Το παζλ της αλήθειας και του ψέματος φτιάχνεται με τα ίδια υλικά.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ/ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Για την παράσταση αυτή αφορμή στάθηκε η αγάπη μου για τα φιλμ νουάρ και το σασπένς που δημιουργούν στο θεατή. Πηγή έμπνευσης του θεατρικού μου έργου στάθηκε το story του σεναρίου των Richard L. Breen και Walter Reisch της ταινίας του 1953 «Νιαγάρας», έγραψα ένα νέο θεατρικό έργο. Το ψυχογραφικό αυτό θρίλερ επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται φαινομενικά για διακοπές στο Νιαγάρα, στο τέλος της δεκαετίας του ’50. Ο Lee και η Destiny, δύο εκρηκτικές προσωπικότητες, παρασύρουν τον ιδιοκτήτη του Tip Top Motel, Adam σε μια προσωπική τους υπόθεση που θα ανατρέψει τη ζωή του για πάντα. Οι χαρακτήρες υφαίνουν έναν ιστό εκδίκησης μέσα από αλλεπάλληλους κλυδωνισμούς. Θύματα και θύτες ταυτόχρονα όλοι τους, μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε, σκιαγραφούν μέσα από τις συναισθηματικές τους μεταπτώσεις ένα παζλ κατασκευασμένης αλήθειας. Οι χαρακτήρες μέσα από τις αντιθέσεις τους θα ανακαλύψουν τις ρωγμές που έχουν βαθιά στη ψυχή τους. Σε όλους μας όμως υπάρχουν ρωγμές, από εκεί εξάλλου είναι που μπαίνει μέσα μας το φως.

Ευχαριστώ θερμά τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης, για τη δημιουργικότητα και την ευσυνειδησία τους. Ο στόχος όλων μας είναι να σας κάνουμε να ταξιδέψετε στο γοητευτικό αυτό είδος των φιλμ νουάρ μέσα από τη σύμβαση της θεατρικής πράξης. Καλή σας θέαση.

Σταύρος Κανελλίδης

Παραστάσεις: Από 18/10/2019
Κάθε Παρασκευή 21:30 και Σάββατο στις 18:15.

Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Trailer παράστασης:

Ταυτότητα παράστασης .