Το Kαθάρσιο του Mπέμπη 2011-2012

Το Kαθάρσιο του Mπέμπη 2011-2012

του Georges Feydeau

Η Εταιρεία «ΘΕΑΣΗ» και ο Ιάκωβος Δρόσος παρουσιάζουν από την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012, το θεατρικό έργο του Georges Feydeau «Το Καθάρσιο του Μπέμπη» στο Θέατρο ALTERA PARS.

Ο Georges Feydeau (1862-1921) έγραψε το «Καθάρσιο του Μπέμπη» (“On Purge Bébé”) το 1910 και την ίδια χρονιά ανέβηκε στο Théâtre des Nouveautés. Έκτοτε έχει παιχτεί άπειρες φορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένα από το ωραιότερα δείγματα του θεατρικού είδους που οι Γάλλοι ονόμασαν «βωντβίλ» και που το εκπροσωπούσαν οι: Georges Feydeau, Eugène Labiche και Eugène Scribe. Το 1931 μάλιστα γυρίστηκε και ταινία από τον διάσημο Γάλλο σκηνοθέτη Jean Renoir, με πρωταγωνιστή ένα «ιερό τέρας του κινηματογράφου», τον Michel Simon.

Ένας βιοτέχνης ειδών κεραμικής αποφασίζει να δημιουργήσει ένα νέο μίγμα πορσελάνης με την προοπτική να κατασκευάσει το «άθραυστο καθήκι» που θα χρησιμοποιηθεί στον στρατό, με την υποστήριξη βέβαια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο καλεί σε γεύμα τον Υπουργό με την σύζυγο του και τον εξάδελφο της (που είναι και ο εραστής της) για την επίδειξη. Η επίσκεψη όμως παίρνει μια περίεργη τροπή εξαιτίας του εφτάχρονου Μπέμπη, ο οποίος είναι δυσκοίλιος και επιπλέον δεν θέλει να πιει και το καθάρσιό του.

Αυτό η μονόπρακτη τρελή κωμωδία του Feydeau, καυστική σάτιρα και κριτική της μεσοαστικής τάξης, θα παρουσιαστεί σε μια ελεύθερη διασκευή και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «σουρεαλιστική» και «ροκ» με συνεχείς ανατροπές και πολλή μουσική από έναν νεανικό θίασο έξη ηθοποιών.

Μια παράσταση με αφετηρία τις ταινίες του David Lynch και του Luis Bunuel, το Cabaret και τις μουσικές του Trent Reznor.

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9 το βράδυ.

Trailer Παράστασης:

Ταυτότητα Παράστασης: