Το σκοτάδι είναι πράσινο | Παιδική Σκηνή

Το σκοτάδι είναι πράσινο | Παιδική Σκηνή

«Κυρίες και κύριοι! Καλώς ορίσατε στο θέατρο μας! Δυο κούκλες είμαστε θεατρικές σε αδιέξοδο μεγάλο, πώς να βοηθήσουμε μαζί το έρμο το περιβάλλον;»

Η καλλιτεχνική εταιρία CALD και η σκηνοθέτις Αθηνά Χατζηαθανασίου ετοιμάζουν μια… πράσινη ιστορία για παιδιά που θα παρουσιαστεί από 22 Οκτωβρίου στο θέατρο Altera Pars.

Ο Τάκης ο Ανακυκλωτάκης και η Μίνα η Εξοικονομίνα μπαίνουν σε περιπέτειες, όταν το Μ.Ε.Τ.Ρ.Ο., το Μηχάνημα Εκτίμησης Της Ρύπανσης Όλων μπαίνει σε λειτουργία. Αντιμέτωποι με τον κ. Σπαταλόπουλο και τον Πύρρο τον Εμπρηστίδη, το περιβάλλον και η ζωή τους είναι στα όρια της απόλυτης καταστροφής. Πώς θα ξεπεράσουν, άραγε, τις δυσκολίες; Μήπως το κλειδί είναι τα παιδιά;

Η Ταξιθέτρια που ονειρευόταν πάντα να γίνει τσιχλόφουσκα, οδηγεί τα παιδιά σε μια διαδραστική θεατρική παράσταση με τρεις ηθοποιούς, σε ένα ταξίδι εξεύρεσης λύσεων, με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών, κινητών και των μικρών θεατών! Στο κέντρο όλων βρίσκονται πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον: Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Προστασία των δασικών εκτάσεων.

Με κοστούμια και σκηνικά από ανακυκλώσιμα υλικά, η παράσταση ανοίγει το δρόμο για την επαναχρησιμοποίηση. Τα παιδιά θα γελάσουν και θα συγκινηθούν, θα μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές και, κυρίως… θα πάψουν να φοβούνται το σκοτάδι. Πώς αλλιώς; Αφού το σκοτάδι… είναι πράσινο.

«Το σκοτάδι είναι πράσινο»
από 22/10 στο θέατρο Altera Pars
και καθημερινές για σχολεία

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: https://www.more.com/theater/children/offer/to-skotadi-einai-prasino/

Δείτε το trailer της παράστασης:

Ταυτότητα Παράστασης: