Κλυταιμνήστρα Αόρατη 2007-2008

Κλυταιμνήστρα Αόρατη 2007-2008

Η ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΧΟΡΟΘΕΑΜΑ παρουσιάζει την 3η εκδοχή της παράστασης

σε εξέλιξη ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ΑΟΡΑΤΗ

Η ΚΛΥΤΑΙΝΗΣΤΡΑ ΑΟΡΑΤΗ αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας του ΚΙΝΗΤΗΡΑ με θέμα τον πόλεμο και την βία σε προσωπικό, κοινωνικό και θρησκευτικό επίπεδο, η οποία ξεκίνησε με το έργο Lysistratas’Cry (2006) και θα ολοκληρωθεί με το έργο Αγάπη Αγαύη (2008).Πρόκειται για μια παράσταση κίνησης, λόγου, μουσικής και σιωπής που εμπνέεται από τον χαρακτήρα της Κλυταιμνήστρας, αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που σιωπούν αντί να κραυγάζουν.

Το κοινό μετέχει σε ένα ταξίδι της Κλυταιμνήστρας από την γέννηση των παιδιών της μέχρι τον φόνο του Αγαμέμνονα και την Κάθαρση. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ δεν αντιμετωπίζει την Κλυταιμνήστρα ως μια μοιχό-φόνισσα αλλά ως μια γυναίκα-μάνα-ερωμένη που οδηγήθηκε στο έγκλημα από έλλειψη αγάπης.

«Η έλλειψη της αγάπης σε κάνει αόρατο» λέει η Γιουρσενάρ και οι αόρατες Κλυταιμνήστρες πληθαίνουν γύρω μας μέρα με την μέρα.

Μετά από δουλειά και μελέτη που διήρκησε ένα χρόνο και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας την άποψη του κοινού μέσα από ερωτηματολόγια που μοιράζονται σε όλες τις παραστάσεις, η ομάδα έρχεται να ολοκληρώσει τον κύκλο της παράστασης παρουσιάζοντας μια τελείως διαφορετική εκδοχή. Αυτή τη φορά ο Χορός και η Κλυταιμνήστρα συνυπάρχουν σε όλη την διάρκεια του έργου έτσι ώστε να τονιστεί το δράμα της γυναίκας αυτής, ο πόνος της, ο θυμός της, η ανάγκη για εκδίκηση και η κάθαρσή της.

Ακούγονται αληθινές μαρτυρίες γυναικών που έχουν βιαστεί πνευματικά και σωματικά από τους συντρόφους τους και έχουν οδηγηθεί στον φόνο, τις οποίες παραχώρησε το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το έργο ξεκίνησε σε συμπαραγωγή με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων το φθινόπωρο του 2006 στον Πολυχώρου Νέου Κόσμου.

Η Δεύτερη εκδοχή του παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2007 στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Κερατσινίου «Συναντήσεις με το Αύριο» και του Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ.

Ταυτότητα Παράστασης: