Μονοπάτια του Μυαλού / BrainPaths 2012-2013

Μονοπάτια του Μυαλού / BrainPaths 2012-2013

της Σοφίας Ιόλης Μπούντα

Το έργο διαδραματίζεται μέσα σε ένα δωμάτιο. Μόνο σε ένα; … Παρακαλώ πριν συνεχίσετε την ανάγνωση σας βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε με την σωστή σειρά.

Όταν ξυπνάς μια μέρα και διαπιστώνεις πως περπατούσες παράλληλα με τη ζωή σου, αναρωτιέσαι πως θα ήταν αν ήσουν στο κέντρο της. Αν συναντούσες σε ένα μονοπάτι τον νεότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Όταν το μυαλό σου σε παγιδεύει με τα παιχνίδια του, η μόνη σου σωτηρία είναι οι αναμνήσεις σου.

Έχεις το κουράγιο να τις ξεθάψεις; Και αν ναι, πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου;
Όταν τρεις γυναίκες συναντηθούν σε ένα μονοπάτι με σκοπό να ζήσουν ξανά τη ζωή τους, μέχρι που είναι ικανές να φτάσουν;

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Μην κοιμηθείς αν φοβάσαι να ξυπνήσεις. Είσαι σίγουρος πως είσαι μόνος σου στο σώμα σου; …

Τρείς φιγούρες που αλληλοεξαρτώνται η μία από την άλλη προσπαθούν να κόψουν τους δεσμούς τους για να μην φλερτάρουν όλοι με τον πάτο! Είναι η μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, η τελευταία; Γιατί να βρεθεί μια Φοίβη στο δρόμο σου;

Όταν στρέφεις τη σκέψη στο παρελθόν σου, εύχεσαι να είχες προσέξει καλύτερα τις λεπτομέρειες! Το έργο αυτό εστιάζει στον τρόπο που μια γυναίκα θα ήθελε να βλέπει τη ζωή της και στον τρόπο που επιλέγει να ζει.

Ο χρόνος, είναι ο απόλυτος σύντροφος και ο πιο κατάλληλος για να δώσει πνοή στις αναμνήσεις της, για να αρχίσει η ιστορία μας! Τρεις ηλικίες που ζουν και μεγαλώνουν σε μια μεγαλούπολη του 2012. Την ανάγκη για έρωτα, ελπίδα και ηρεμία που παραμένουν αναλλοίωτα όσες εποχές και αν αλλάξουν.

Μέσα από ένα δωμάτιο που δεν αλλάζει και πολύ από τον τρόπο που έχουμε οριοθετήσει τη ζωή μας, τα βασικά ένστικτα πάλλονται να υπενθυμίσουν πως τίποτα δεν τελειώνει όσο ένας άνθρωπος αναπνέει. Τρεις ηλικίες, που η μια παραδίδει την σκυτάλη στην επόμενη θα λογοδοτήσουν για τις επιλογές τους.

Ταυτότητα Παράστασης: