της Urban Dance Society της Χριστιάννας Σκιαδά
Το Rhezus+ Vol.3 της Urban Dance Society της Χριστιάννας Σκιαδά
παρουσιάζεται στο Altera Pars τον Ιούνιο 2019
«Το τελευταίο Ταξίδι» είναι ο τίτλος του τρίτου μέρους της Τριλογίας Rhezus+, ένα έργο Σύγχρονου Χορού αυστηρά αντι-πολεμικού και αντι-ρατσιστικού χαρακτήρα.
Η σύλληψη της ιδέας του Rhezus+ ανήκει στο Μαρίνο Πομόνη, παραγωγό του έργου, ενώ η σκηνοθεσία, οι χορογραφίες και τα κουστούμια στη Διπλωματούχο Καθηγήτρια Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού Χριστιάννα Σκιαδά.
Το έργο περιγράφει μέσα από το Σύγχρονο Χορό το ταξίδι μίας μικρής μετανάστριας – η οποία είχε την ατυχία να γεννηθεί σε μία χώρα της Ανατολής σε εμπόλεμη κατάσταση – προς τη Δύση, ώστε να βρει καταφύγιο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Κάθε άλλο όμως, η ελπίδα μετατρέπεται σε δυσάρεστη έκπληξη, αφού βιώνει το φυλετικό ρατσισμό, την ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, τις κάθε είδους κοινωνικές ανισότητες που προκύπτουν από το διαφορετικό της χρώμα και την καταγωγή της.
Στο τρίτο μέρος της τριλογίας εκτός από τη σκηνοθέτιδα πρωταγωνιστούν οι επαγγελματίες χορευτές Παναγιώτης Βασιλειάδης, Χαρά Θώδη, Δανάη Μπόκη, Αναστασία Παπαδάκη, Αγγελική Πετράκη και Μαρία Φρουκαλά. Το βίντεο μοντάζ επιμελείται ο Θανάσης Αθανασιάδης, τη φωτογραφία η Δήμητρα Βαβανέλλου, την οπτική επικοινωνία ο Δημήτρης Αναπλιώτης και το γραφείο Design Club. Στη μουσική συνέβαλαν ο Πέτρος Πολίτης και η Μαρία Πιάννου. Στην εν λόγω παράσταση τους επαγγελματίες χορευτές θα συνοδέψουν επί σκηνής και 14 μαθητές της Σχολής Μπαλέτου της Χριστιάννας Σκιαδά. (Χορογραφίες Χριστιάννα Σκιαδά, βοηθοί χορογράφου Αναστασία Παπαδάκη και Μαρία Φρουκαλά).
Πρεμιέρα στο θέατρο Altera Pars (M.Αλεξάνδρου 123 Αθήνα), 8 και 9 Ιουνίου 2019 στις 21.00
*Η Επαγγελματική ομάδα Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού της Χριστιάννας Σκιαδά αποτελεί εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία έχει σαν κύριο σκοπό τη προαγωγή της ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας, την παραγωγή προϊόντων πολιτισμού, ιδίως, όχι όμως απαραίτητα, κοινωνικού χαρακτήρα, όπως ενδεικτικά η ενδοοικογενειακή βία, η παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων, η απορία, η μετανάστευση, οι πρόσφυγες, ο ρατσισμός, οι φυλετικές και σεξουαλικές διακρίσεις, ο κοινωνικός αποκλεισμός λόγω πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων. Το κύριο μέσο είναι η διεθνής γλώσσα του Χορού, ενώ εργαλεία όπως η υποκριτική, η μουσική, ο αυτοσχεδιασμός και πολλές άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης τονίζονται ιδιαίτερα στη σκηνή σε κάθε έργο της Ομάδας.
Η πρώτη παραγωγή, «Το Αναπόφευκτο» παρουσίασε μέσω του Σύγχρονου Χορού τις ψυχικές διαταραχές που προκύπτουν στους εφήβους και τα παιδιά μακροπρόθεσμα αλλά και μεσοπρόθεσμα μέσω του εθισμού τους στο διαδίκτυο, τα social media και κάθε είδους «gadgets».
Από το 2013 έως και σήμερα η Urban Dance Society παρουσιάζει σε διεθνή φεστιβάλ χορού αλλά και διεθνή φόρουμ επαγγελματικού επιπέδου τα έργα της τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό αποσπώντας πολλές διακρίσεις. Η έδρα της ομάδας είναι η Αργυρούπολη Αττικής.
https://www.facebook.com/professionalcontemporarydancegroup/